Blue Note logo

Profielen

Moniek van de Wiel
Stephan HoekMoniek van de Wiel (1961)Moniek van de Wiel
Ik werk met veel plezier ruim vijfentwintig jaar in het communicatievak. In de twintig jaar dat ik bij Bex*communicatie werkte was ik onder andere teamleider van team ‘Bouwen en Wonen’ en van team ‘Gezondheidszorg’. Ook was ik lid van het crisisteam en verantwoordelijk voor de business unit Training & Coaching. Vanaf 2012 werk ik als zelfstandige samen met collega Stephan Hoek.

Als trainer vind ik het een uitdaging om deelnemers hun grenzen te laten verleggen en nieuwe bronnen in zichzelf aan te laten boren. Ik streef naar persoonlijke en constructieve feedback. Ik heb talloze maatwerktrainingen ontwikkeld zoals mediatrainingen, crisissimulaties, trainingen voor persoonlijke communicatiekracht, gespreksleiders, presentatietrainingen en trainingen raadsvergadering voor colleges van burgemeester en wethouders. Daarnaast ontwikkel ik speeches en begeleid sprekers bij congressen.

Mijn ervaring in crisiscommunicatie strekt zich uit van fraudes, bestuurlijke crises, medische calamiteiten, seksuele intimidatie, bedrijfsongevallen en massaontslagen, zowel in de preventieve sfeer als bij dreigende en acute situaties.

Als sportvrouw en muzikant (contrabas) ben ik van het samenspel, maar ook van de solo. Zo sta ik ook in mijn werk: ondersteunend, kijken naar het grotere belang, en waar nodig de leiding nemen.

topStephan Hoek (1967)Stephan hoek
Ik ben sinds 1995 actief in het communicatievak. Na twee jaar als adviseur bij pr-bureau PRessure maakte ik de overstap naar Bex*communicatie. Daar heb ik meer dan tien jaar gewerkt als teamleider Industrie & Technologie, senior adviseur Crisiscommunicatie en presentatie-/mediatrainer. Vanaf medio 2010 ben ik als zelfstandig (interim) communicatieadviseur werkzaam onder de naam Hoek Communicatie. Voor wat betreft mediatrainingen, presentatiecoaching en crisiscommunicatie werk ik samen met Moniek van de Wiel onder de naam Blue Note Communicatie.

In de afgelopen jaren heb ik gemiddeld 40 (crisis)mediatrainingen en presentatietrainingen per jaar verzorgd voor onder meer voorlichters, directie/RvB-leden, burgemeester en wethouders en inhoudelijk deskundigen. Op het gebied van crisiscommunicatie heb ik uitgebreide (internationale) ervaring op terreinen zoals product recalls, rampen, criminaliteit, milieu-incidenten, stakingen, vijandige overnamepogingen, bestuurscrises en medische calamiteiten.

Mijn stijl van adviseren en trainen is eerlijk en oprecht. Analytisch, kritisch, met beide benen op de grond. Ik ben sportman in hart en nieren (wielrennen) en probeer altijd het beste uit mezelf te halen. Zo sta ik ook in mijn werk voor opdrachtgevers.

top